Friday, December 17, 2010

Jeesus irti mun joulusta

Tuo kaikkien janoisten sankari, taruolento dziisus (/ˈdʒiːzəs/), on nykyään kovaa valuuttaa Suomessa.

Uusi Suomi: Brax suuttui keskustalle: ”Koulussa on liikaa uskontoa”
Vihreiden mukaan myös uskonnonopetuksen määrä on Suomessa suhteeton verrattuna yhteiskunnallisiin aineisiin.

- Nyt Suomen peruskoulussa opetetaan enemmän uskontoa kuin historiaa ja yhteiskuntaoppia yhteensä, Brax arvosteli.

On kaikinpuolin tervehenkistä, että lapsille opetetaan satuolentojen toilailuija ja parituhatta vuotta vanhoja paimentolaisten iltasatuja enemmän kuin historiaa ja yhteiskuntaoppia. Vai mitä?

Siinä missä kepu kaatoi tuntijakouudistuksen, Kokoomus puolustaa Sari Sarkomaan hahmossa joulun kristillisyyttä:

Uusi Suomi: Jouluevankeliumi kuuluu lasten joulujuhliin

Monet kysyivät, eikö kouluissa enää saa laulaa suvivirttä tai esittää jouluevankeliumia. Vastaus on ehdottomasti kyllä. Jouluevankeliumi ja suvivirsi kuuluvat lastemme juhliin niin päiväkodeissa kuin kouluissakin. Ne ovat osa kulttuuriperintöämme.

Häkellyttävää kyllä, Sarkomaa perustelee kristinuskon tuputtamista lapsille uskonnonvapaudella.

Jos jaksaisin, vääntäisin rautalangasta senkin, että tuossa ensi viikolla vietämme lähinnä roomalaista saturnaliaa jos mitään. Joulu on muinainen talvipäivänseisauksen juhla, jota täällä päin maailmaa on tiettävästi vietetty ties kuinka kauan ennen kristinuskon tai edes juutalaisuuden keksimistä. Käytännön joulutoimemme ovat peräisin antiikin roomalaisilta, jotka juhlivat iloisesti saturnaliaa ihan ilman dziisuslasta. Nykyään on kuitenkin muotia väittää, että joulu on jotenkin kristillinen juhla, ja vielä vetää typeryys niin pitkälle, että uskonnonvapaus vaatii sen, että valtio ja koulu leimaavat yhden ihmiskunnan vanhimmista juhlapäivistä kristinuskon yksinomaisuudeksi.

On sairasta, että hallituspuolueen poliitikko vaatii julkisesti lasten uskonnollista aivopesua, ja vieläpä monikulttuurisuuden ja uskonnonvapauden nimissä. Miten voi olla ihmisellä näin toopet käsitykset asioista? Ikään kuin koulussa olisi opetettu ennemminkin uskontoa kuin historiaa...

1 comment:

Michael Halila said...

Pääsi unohtumaan:

HS: Arkkipiispa puolustaa kristillisyyttä koulujen joulujuhlissa
"Mäkinen korostaa, että eri uskonnoista tai elämänkatsomuksista tulevilla lapsilla on myös kouluissa oikeus elää oman traditionsa mukaan. Hän ei kuitenkaan pidä hyvänä sitä, että sen takia pyyhkäistäisiin pois oikeus elää joulua tai muita juhlia kristillisten perinteiden mukaisesti."

Sama linja myös kirkolla: uskonnonvapaus tarkoittaa oikeutta pakkosyöttää lapsille uskontoa.